Experter på tilläggsisolering utav vind

Det finns många anledningar till varför det kan vara en riktigt bra idé att satsa på att tilläggsisolera vind. En positiv effekt du kommer att få oavsett varför du gör det är att du kommer att spara pengar i långa loppet. God isolering innebär helt enkelt att mindre värme försvinner och att du sänker dina uppvärmningskostnader.

Därför lönar det sig att isolera vinden

Taket är ofta husets svaga punkt när det gäller isolering. Det handlar om en väldigt stor yta och om det inte isolerar bra kommer massor av värme att läcka ut den vägen. Ett alternativ till att fästa isolering under själva taket kan dock vara att acceptera att man har en så kallad kallvind och istället isolera golvet mellan vinden och våningen under. Det kan göras med flera olika tekniker och vi hjälper dig gärna att hitta en metod för att tilläggsisolera vind som passar i din fastighet och utifrån vad du vill uppnå.

Mer än 200 vindar isolerade förra året

Många har satsat på att tilläggsisolera vind. Förutom att det kan leda till lägre uppvärmningskostnader kan höjd temperatur och bra ventilation minska risken för fuktrelaterade problem. Om du har tillräckligt hög takhöjd kan du genom att tilläggsisolera vind skapa extra boyta. Kanske ett sovloft eller helt enkelt extra rum med charmigt snedtak. Tilläggsisoleringen innebär i det fallet att du kan ha normal inomhustemperatur även på vinden.